7 Eylül 2016 Çarşamba

Bir Başarı Öyküsü



Bugün size bir başarı öyküsü anlatmak istiyorum.

Kapsül gardırop danışmanlığını yaptığım kişilerde K.Ö. ile ilk olarak Nisan ayının sonlarında İlkbahar ve Yaz ayları için bir Kapsül Gardırop çalışması yapmıştık.

K.Ö'nün ailesi İstanbul dışında ve kendisi İstanbul'da bir ev arkadaşıyla paylaştığı küçük bir apartman dairesinde yaşıyor. Tek bir odaya harika bir sistem kurulabileceğinin, minicik mekânlarda da konforlu, huzurlu ve keyifli bir yaşam sürdürülebileceğine inandığı ama bir türlü nereden başlayacağını bilemediği için benden yardım istemişti.

Genelde danışmanlığını yaptığım kişiler kadın. Ben örnek olması adına bir erkek kapsül gardırop çalışması yapmak istiyordum ve bu da iyi bir fırsattı.

Minimalist yaşama geçmenin ilk kuralı gardırop düzenidir. Mutlaka kapsül gardırop sistemi ile tanışmak gerekir.

K.Ö. ile ilk işimiz gardırobunu düzenlemek oldu. Kendisi hazırdı aslında bu sisteme geçmeye, ilgiyle anlattıklarımı dinledi ve uyguladı.


Fotoğrafta gördüğünüz dolabın muhteşem düzenli hali. İlk halini paylaşmasam daha iyi olur :) Bu gördüğünüz de yalnızca geçici bir düzendi. İlk çalışmaydı. Bu tür çalışmalar zamanla olgunlaşır.

İlk çalıştığımız gün o küçücük odadan 3 battal boy torba atılacak ve verilecek eşya çıktı. K.Ö ve asistanımla birlikte zorlukla taşıdığımız torbaların iki tanesi verilecek eşyalardı ve bunları Şişli Belediyesi'nin "Kullanılmış Kumbarası"na attık. Bu sistem inanılmaz derecede işe yarayan bir şey. Hem birilerine faydası var hem de atacağınız şeyi evde tutmamanız gerekiyor. Tuttuğunuz an her şey yerine dönüyor ve hiçbir şey atamıyor, evi de çöp ev haline getirme yolunda ilerliyorsunuz.


Fotoğrafta K.Ö. ve S.S'yi verilecek eşyaları kumbaraya atmaya çalışırken görüyorsunuz. Bakmayın gülümsediklerine, o torbaları 3 kişi zor taşıdık.

K.Ö.'nün yaz tatilinden dönüp sonbahar için yeniden çalışmak istemesi üzerine kendisinden deneyimleri ile ilgili bilgi almak istedim. Hayatı çok kolaylaşmıştı anlattığına göre. Bir kere işe giderken ne giyeceğim diye vakit kaybetmiyordu artık sabahları, o vakti kahve keyfiyle geçirdiğinden mutlulukla söz etti. Çok rahat etmişti. Alışveriş çılgınlığı geçmişti (ki bu aslında başarının kesin olduğunun habercisidir). Yalnızca atılan şeyin yerine bir şey konması gerekiyor mu, ya da gerçekten ihtiyaç var mı, ona bakıyordu artık. Örneğin söylediğine göre koca yaz boyunca yalnızca 2 tişört ve bir beyaz pantolon almıştı.

Bu sefer minimalist yaşam sırlarıyla tanışacağını ve bu başarısının onu mevsimlik değil yıllık kapsül gardırop çalışmasına taşıyabileceğini söylediğimde çok mutlu oldu.

Evine gittiğimde gördüğüm tablo beni mutlu etti. Fazla bir karışıklık yoktu. Gardırop konusunda sıkıntı yaşamamıştı, yalnızca evi kullanan başka bir arkadaşı sanırım biraz bozmuştu gardırobunu ve düzenini. Bir de yerini hiç beğenmediğim, odayı ferahlatması ve aydınlatması açısından camın önünden almasını tavsiye ettiğim kütüphanesini de söylediğim kısma taşımıştı.

Etrafa baktım, bugün hem gardırobu düzenleyeceğiz, hem de odanı minimalist yaşama hazırlayacağız dediğimde inanamadı.

Gardırobu düzenledik. Geçen çalışmada valize kaldırıp sonbaharda inceleriz dediğimiz kışlık eşyaları indirip ayıkladık. Gerek yazlıklardan ve gerek de kışlıklardan gene bir battal boy torba verilecek eşya çıktı. Kendi isteğiyle ve zaten kararlı bir şekilde ayırmasına rağmen o bile bu çıkan fazlalıklara inanamadı. Şimdilik dolabını 4 mevsimlik hale gelmeye hazır ettik. Kışlık alışverişini tamamladıktan sonra yeniden elden geçirip artık K.Ö'ye 4 mevsimlik bir gardırop hazırlamış olacağız. Hiçbir şeyini de valizlerde tutmak zorunda kalmayacak.




Ben kapsül gardırop sisteminde çoğunluk eşyayı asma taraftarıyım ama bazı şeyleri katlama metodlarıyla kaldırıyorum ve çok da fonksiyonel oluyor. Bunu burada da uyguladık.



Gardıropla işimiz bittiğinde kütüphane ve evraklara giriştik ve tabii ıvır zıvır ne varsa.


Sonuç başarılı. K.Ö. artık minimalist yaşama hazır.



Bu tür başarılar müthiş bir keyif kaynağı. Bu arada laf aramızda, bu seferki verilecekler torbasını da yine 3 kişi zor taşıdık. :)


Asıl yapacakları şimdi başlıyor. Bundan sonra benden alacağı maillerle her hafta günlük 10 dakika ayırarak yapacağı ilginç çalışmalarla inanılmaz sonuçlara ulaşacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder