30 Mayıs 2016 Pazartesi

"Kapsül Gardrop" Danışmanlığı

Kapsül gardırop danışmanlığı nedir? Kapsül gardırop danışmanı ne yapar? Neden gereklidir? Gerekli midir?

Herhalde başlığı okuduğunuzda aklınıza bu sorulardan en az biri gelmiştir, belki de hepsi…

Şimdi samimiyetle düşünün. Her sabah kalkıp gardırobunuzun önüne geçip "bugün ne giyeceğim" diye düşünmüyor musunuz? Ağzına kadar eşyayla dolu gardırobunuzun, şifonyerlerinizin vs önünde kaç kez "giyecek hiçbir şeyim yok" dediniz?

Bu ve bunun gibi pek çok durum sizin hayatınızdan çalınan en kıymetli anlarınız ve tabii enerjinizi olumsuz şekilde düşüren şeyler.

Yapılan araştırmalar göstermiş ki, özellikle gün içinde çok daha önemli kararlar almak zorunda kalan insanlar "bugün ne giyeceğim" sorusunu hayatlarından çıkardıkları zaman hem daha yaratıcı, hem de mental olarak daha fazla alana sahip oluyorlarmış.

Kapsül gardırop sistemini hayatında uygulayanlar içinde en bilinen isimlerden Mark Zuckerberg ve Barack Obama karar vermek zorunda oldukları şeylerin sayısını düşürmek, daha iyi hizmet verebilmek ve daha sağlıklı kararlar almak için bazı gereksiz kararları hayatlarından silme yoluna gittiklerini ifade ediyorlar.

Belki diyeceksiniz ki, Zuckerberg ve Obama’dan bahsediyorsun, benim alacağım kararlarla onlarınki arasında dağlar kadar fark var.

Eğer böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kendinizi hiç küçümsemeyin.

Şimdi gelin birlikte düşünelim:

Gün boyu taş çatlasa en fazla 3 ya da 4 karar almanızı gerektiren şey çıkabilir diyelim. Sabah enerjinizi düşürmüş hatta belki de tümünü sömürmüş olan o ilk karar sebebiyle acaba ne kadar sağlıklı kararlar alacaksınız? Böyle anları ve günleri bir hatırlamaya çalışın.

Siz önemsemeseniz de, alacağınız karar size önemsizmiş gibi gelse de, belki bir iş yerinde, bir yeni projede, evde, ailenizde, yakın çevrenizde vs çok önemli bir sonuç doğuracak ya da belki yanlış bir karar kötü şeylere sebep olacak. Aslında her şey birbiriyle o kadar ilintili ki…

Her gün ne giyeceğinizi düşünmenin boşa harcanmış enerjiden ibaret olduğunu kapsül gardırop uygulamasına geçtiğiniz an görüyorsunuz. Bu gereksiz “bugün ne giyeceğim” kararını yok edebildiğiniz an günün devamında stresi de daha az hissediyorsunuz.

Yine yapılan bir araştırma şunu göstermiş: İnsanın hayatının %85’inde aktif olduğunu, bu zamanı dışarıda, işte hatta evde geçirdiğini düşünürsek, sahip olduğu kıyafetlerin en fazla %20sini giydiğini görüyoruz.

İşte günümüz dünyasının, alışverişe ve harcamaya endeksli hayatın bizleri getirdiği korkunç sonuç…

Ama hala pek çok kişi ne diyor? "Giyecek hiçbir şeyim yok…" Çünkü hiç giymediğiniz kıyafetler, kazaklar, t-shirtler, ayakkabılar, ceketler öylece duruyorlar dolabınızda ve siz uzunca bir süre, “bu olmadı”, “bu hiç yakışmadı”, “bu hiç tarzım değil, ne zaman aldım ki ben bunu”, “bunun da modası geçti”, “bu kıyafet uygun kaçar mı acaba gideceğim toplantıya” gibi onlarca düşünceyle bütün gününüzü negatif etkileyecek bir karar aşamasından geçiyorsunuz.

Oysa inanın sahip olduklarınızın yarısından fazlasına ihtiyacınız yok...

Zenginlik çok şeye sahip olmak değil, az şeye ihtiyaç duymaktır.

Unutmayın dolaplara, çekmecelere, kutulara, valizlere hapsettiğiniz her şey, göz önünden kaldırdığınız her şey zaten görmek istemediğiniz için, görmemek için kaldırdığınız şeydir.

Sevdiğiniz şeylerle yaşamaya, sade olana yer açın. HAYATA YER AÇIN!


Sade olmak zordur.

Evet, sade olmak zordur ama en güzelidir de.

Haydi gelin yine birlikte düşünelim:

Kendinize karşı ne kadar dürüst olabiliyorsunuz? Kendi başınıza gardırobunuzu toplamaya kalkıştığınızda "zayıflayınca giyerim", "yeniden moda olursa", "belki çocuğum giyer", "aman dursun belki lazım olur" dediğiniz kaç kıyafet var?

Zayıflayınca asla giymezsiniz, tam tersine zayıflamanın ve değişimin mutluluğuyla emin olun yepyeni şeyler alırsınız. Yeniden moda olmaz. Olsa ne olur? Çok sıra dışı ve inanılmaz anılarla dolu bir şey olmadığı sürece gardırobunuzda yeri yok. Aslında belki de bu kadar kıymetliyse o kıyafetin yeri bir etnoğrafya ya da şehir müzesi. Çocuğunuz inanın giymez. Kendi stiline, yaşadığı zamana uygun şeyi isteyecektir.

Kapsül gardırop danışmanlığını yaptığım insanların bu konuda yaşadıkları deneyimleri ve bana aktardıkları çok ilginç ve mutluluk verici. İşte size birkaç örnek:

"İnan, her açtığımda mutlulukla bakıyorum gardırobuma."

"Stilimi ortaya çıkardı bu çalışma, eskiden o kadar çok şeyim varken bu kadar kombinasyon yapmıyordum ve şimdi çok daha fazla kıyafetim var sanki."

"Şimdi çok daha şık, rahat ve huzurluyum."

"Ne kadar gereksiz şeylere ne kadar çok para harcarmışım meğerse, şimdi paramı ve zamanımı çok daha faydalı şeylere harcıyorum."

"Bu sistem sayesinde sabah 10 dakika bile fazla uyuyabilmek, saçma bir karar yüzünden keyfimi kaçırmak zorunda olmamak, bir çay ya da kahve daha içebilecek, kahvaltıda daha sakin ve huzurlu oturacak, bir şeyler okuyacak zamanı kazanmak, her güne pozitif başlamamı ve günümün verimli geçmesini sağlıyor."

Kapsül gardırop danışmanlığı kendi değerinizi daha güçlü şekilde ortaya çıkarmaya yarayan kıymetli zamanınızı size kazandıran bir danışmanlık sistemidir.

Kapsül gardırop danışmanı siz istemediğiniz sürece stilinize ve ne giyeceğinize karışmaz ama en iyi gardırobu oluşturmanız, en iyi sonucu almanız için size tarafsız ve profesyonel bir dış göz olur.

Kapsül gardırop sistemini hayatınızda doğru uyguladığınız andan itibaren gereksiz harcamalardan kurtulacak, paranızı, zamanınızı ve enerjinizi çok daha güzel ve yararlı şeylere harcayacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder